Çelik Kapılarda Aranması Gereken Temel Özellikler

Çelik kapı sipariş verirken dikkat edilmesi gereken bir takım özellikleri bilmemiz gerekmektedir. Yoksa fiyatı yüksek diye iyi bir çelik kapı aldığımızı sanabiliriz. İyi bir çelik kapının nasıl olması gerektiği ile ilgili oldukça fazla makale ve bilgilendirme yazıları okumuş olabilirsiniz.

Ankara'da en çok tercih edilen çelik kapı imalatçısı olarak bizler de müşterilerimizi bilgilendirmek amacıyla bu makaleyi yazma gereği duyduk. Çünkü piyasada o kadar çelik kapı modelleri var ki; fiyatı ile kullanılan materyallerini görünce toplumu bilinçlendirme gereğini duyduk. Öncelikle, çelik kapı alacağınız firmanın tecrübeli, güvenilir ve iyi referanslarının olduğuna dikkat etmelisiniz. Ayrıca üretmiş olduğu çelik kapılarda garanti verip vermediğini kontrol edin. Fiyatlarına bakarak çelik kapıları iyi veya çok iyi olarak değerlendirmeyin. Çok pahalı ise çok iyi anlamına gelmeyeceği gibi, ucuz ve ekonomik ise de çok kalitesiz olduğu düşünülemez. Böyle bir algı sizin hatalı bir seçim yapmanıza sebep olabilir.

Öyleyse doğru ve iyi bir çelik kapı seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler nelerdir?

Çelik kapı alırken dikkat edilecek bir kaç öneriyi şöyle sıralayabiliriz;

1. Çelik Kapıda sac kalınlığı

Çelik kapı alırken öncelikle kasa sac kalınlığının minimum 2 mm olduğunu kontrol edin. Kanat gövde sacı kalınlığı minimum 1,5 – 2 mm olması gerekmektedir. ince saclı kasalar sürekli çarpılmalara sebep olur. Kanat gövde kalınlığının ise 8 cm’ den ince olmaması kapının kaliteli olmasına önemli bir özelliktir. En iyi çelik kapı imal etmek için öncelik DKP sac kullanılmalıdır. Kullanılacak sac boyaları elektrostatik sac boyası olmalıdır.

2. Çelik Kapıda izolasyon fitilleri

Ayrıca Çelik kapılarda kullanılan izolasyon fitilleri süngerimsi malzemeden imale edilen kapıların ömrü az olur. İlk başlarda gayet dik duran bu fitiller zamanla deforme olarak kapının ömrünü kısa sürede bitirirler. Deforme sonucu fitilinin bozulması ile kapının kapanırken çok ses yapmasına neden olur. Böylece büyük paralar verdiğiniz taktırdığınız kapıda ısı izolasyonu da yok olur. Fitillerin daha fazla bozulmasıyla sonucu kapı kasası ile kanadı birbirine çarparak sizi daha da çok üzecektir.

3. Çelik Kapılarda kilit sistemi

İyi çelik kapılarda güvenliği üst seviyeye çıkarmak için kalın saclı kapı kilit tarafı takviyeli kapı olmalıdır. Kilit sistemi (Kale kilit veya Yale Kilit) bilinen ve kalitesi kanıtlanmış TSE ve İSO belgeli bir marka olmalıdır. Kilit karşılıkları dışarıdan müdahale yapılamaması için takviyeli olmalıdır Sabit millerle desteklenmiş kilit sistemi en güvenli kapılardandır. Özellikle daf kancalı kilitler çelik kapının kanadı içinden çıkıp kapı kasasına girerek onu kavraması yönüyle en fazla güven veren çelik kapı kilidi türüdür. Düz merkezi kilitlere göre daha fazla güven veren bu çelik kapı kilitleri özellikle tercihimizdir. Buna bütçesi yetmeyen müşterilerimiz içinse multi merkezi veya monoblok kilitler tavsiye edilmektedir.

4. Çelik Kapıda ilk bakışta aranacak diğer özellikler

  • Menteşeleri krom çelik olmalı,
  • Gözetleme dürbünü geniş açılı olmalı,
  • Dış veya iç aksesuarları paslanmaz krom olmalı,
  • Kanat yüzeyi ahşap giydirme ise, minimum 12 cm MDF olmalı,
  • Kanatta ve kasada kullanılan contalar EPDM olmalı,
  • Siparişi verilen kapı, takılacağı yere göre imal edilmeli,
  • Montajı düzgün ve terazide yapılmalıdır.

    Yukarıda sıralamaya çalıştığımız özellikleri dikkate alarak iyi bir çelik kapı alabilirsiniz. Kapı alırken dekoratif özelliğine bakarken teknik özelliğine de dikkat etmenizi öneririz. Çelik kapı rengi, çelik kapı modeli gibi hususlar ise tamamen sizin sanatsal bakış açınıza kalan özelliklerdir. Biraz dikkat ederek üretim esnasında bir araya getirilen yukarıdaki önemli teknik özellikli bir çelik kapı sahibi olabilirsiniz. Bu makaleyi okuyan okuyucularımızın evine veya işyerine uygun kaliteli, güvenli ve uzun yıllar kullanabileceği iyi bir çelik kapı seçmiş olmasını ümit ediyoruz.

    Ankara'da yaşıyorsanız, kurulduğu yıldan bugüne kadar müşterilerine en kaliteli ve en iyi çelik kapıları, en uygun ödeme koşulları ile sunan Emka Çelik Kapı olarak sizleri bekliyoruz. İmalatçı firma olarak ürünlerimizin arkasında duruyoruz. Garantili çelik kapılarımızda size uygun modellerimizden birini seçebilirsiniz.

  • Tags